Zdrowa polewa czekoladowa

Każdy z nas uwielbia ciasta, nie da się tego ukryć. I do wielu propozycji zdecydowanie pasuje polewa czekoladowa. Często kobietki ją pomijają albo w ogóle nie chcą robić, bo myślą, że jak jest słodka i jest ona niezdrowa dla nas i dla dzieci. Ale jak zrobić polewę, która będzie i dobra i zdrowa?

O tym właśnie w dzisiejszym wpisie. Chyba wszystkie znany przynajmniej dwie opcje wykonania polewy. Pierwsza to jest rozpuszczenie czekolady w mleku – idealna kiedy nam się śpieszy. A druga to kakao, cukier i masło. Taka najprostsza. Ale mimo wszystko ma w sobie cukier, a kobiety chcą go wykluczać z diety rodziny, bo wiadomo, że używamy go teraz naprawdę dużo.

A ja mam Wam do przedstawienia o wiele zdrowszą polewę. Nie wymyśliłam jej sama, więc od razu mówię skąd mam przepis. Otóż znalazłam ją na stronie https://domowejroboty.pl/przepisy/polewa-kakaowa gdzie znajdziemy wiele ciekawych przepisów, które opierają się na zdrowych produktach. Ale czas na składniki, bo to najważniejsze. Do wykonania zdrowej polewy czekoladowej potrzebujemy:
3 łyżki mleka
3 łyżki syropu daktylowego
3 łyżki kakao
100 g masła
ewentualnie przyprawy – cynamon i kardamon
Jak zauważyliście, cukier jest zastąpiony syropem daktylowym. Nadaje to nie tylko wyższe wartości, jeśli chodzi o zdrowe produkty, ale również troszkę innego smaku. A kiedy dodamy przyprawy, to w ogóle wychodzi bajeczna polewa. Jak jej spróbujecie, to już nigdy nie wrócicie do najprostszej wersji polewy.

ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Redakcja

Specjaliści ds. copywritingu Kreowanie treści jest dla nas pracą, pasją i sposobem życia, którym dzielimy się z czytelnikami. Tworzymy teksty dostosowane do każdej tematyki – unikalne, angażujące, wychodzące naprzeciw potrzebom użytkowników i prowokujące do dyskusji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *